Qui ha robat la caixa forta?

FONT: AEiG Sebastià Montraveta

Joc, Dinàmica
1h
LliD, RiNG
Senzill [1]

Interior
10 participants
5 dirigents

Treball en equip, Activitat de rol, Joc de ciutat

OBJECTIU

  • Treballar en equip.
  • Aprendre a raonar.

EXPLICACIÓ

La idea és que els caps i/o algun nen o intendent, interpretin cada paper. Ens distribuïm dins l’espai on estem (a poder ser ben separats perquè els nens s’hagin de moure). La idea és que els nens vagin voltant, fent preguntes i apuntant-se les respostes per tal que aprenguin a raonar i acabin extraient una bona conclusió. Recomanem fer-ho en petit grup i que cada grup decideixi. Al principi no tenim perquè explicar-ho tot quan ens pregunten, i si ens demanen quelcom que no sabem podem improvisar.

S’ha produït un robatori al barri, aquesta nit, algú ha entrat a casa de l’Alcaldessa i li han robat la caixa forta. Ella ha dit que qui trobi el lladre i la caixa (INTACTA) serà molt ben recompensat. Només ella sap què hi havia dins. Descobrireu el culpable?

Personatges:

Alcaldessa: diu que el lladre segur que ha estat el Sr. Rovira ja que es va enfadar molt quan va perdre les eleccions, i deu estar buscant qualsevol motiu per “desbancar-la” tot i que “a la caixa no hi ha res il·legal”.  Ella dirà  a l’hora dels fets no era a casa, ja que havia anat a passar la nit al poble de la seva mare, però estava amb el POLICIA.

Propietari del bar: va veure el marit de l’alcaldessa a les dues de la matinada sortint de la casa amb una maleta grossa de viatge. A més a més, treballant al bar, ha sentit molts rumors (hi ha qui diu que l’alcaldessa amaga quelcom).

Policia: Aquest matí a primera hora ha parlat amb l’Alcaldessa, però semblava tranquil·la. Va veure el senyor Rovira a la una de la matinada passejant sol pel carrer. Dirà que va estar de guàrdia tota la nit donant volts, però en realitat estava amb l’Alcaldessa: és l’amant de l’alcaldessa – no ho dirà de bones a primeres – i sap que l’alcaldessa amaga quelcom (ella estava ficada en algun “projecte” potser té problemes).

Sr. Rovira: és el President del partit polític de l’oposició.  No està ressentit, és bon home i respecta la decisió del poble, però no confia en l’alcaldessa. No sap qui deu ser el lladre, però creu que el matrimoni de l’Alcaldessa és una farsa.

Marit de l’alcaldessa: ell ahir a la nit tornava d’un viatge de negocis, al veure que no hi havia la seva dona la va trucar, i li va recordar que ella estava amb la mare, així doncs, va tornar a agafar la maleta i va marxar. A  la 1 de la nit quan va arribar, estava tot correcte. Dirà que desconfia molt del Sr Rovira.  És el lladre, va començar a desconfiar de la seva dona ja que no li encaixaven les excuses que li posava. Quan va tornar a casa va començar a rebuscar, i va trobar la caixa amagada, com que no podia obrir-la se la va endur.

A TENIR EN COMPTE

Com haureu vist, és un xic rebuscat.

No hem posat explícitament què hi havia a la caixa, ni on és actualment, per poder fer que després del raonament, quan els nens descobreixin el culpable, hagin de trobar-la. Això podeu matisar-ho com us vagi millor! Els caps podeu decidir què hi ha a la caixa (si realment hi havia documents d’un negoci, o si amagava les proves de la seva aventura) i a on és (si són papers que porta a sobre el lladre, si és dins la motxilla…aprofiteu l’espai que teniu per amagar-ho!)

Al principi del joc l’Alcaldessa ha dit que tenia una recompensa per qui esbrinés el cas, per tant, hauríem de donar-los-la.

Material
  • Paper i boli
  • Històries dels personatges (guió)
  • Caixa forta – què hi havia a dins (si es vol)
  • Recompensa pels infants (si es vol)
Desplaça cap amunt