Pitxi (variant del beisbol)

FONT: Arxiu Farcell

Joc
30min
LliD, RiNG, PiC, Truc
Senzill [1]

Exterior
10 participants
1 dirigents

Activitat física, Treball en equip,

OBJECTIU

  • Treballar en equip i fomentar el companyerisme.
  • Millorar capacitats psicomotrius.
  • Treballar el joc net.

EXPLICACIÓ

En un camp es marquen unes bases similars a les d’un camp de beisbol (la mida d’aquest podrà dependre de la unitat) i es fan dos equips. Un equip ataca mentre l’altre defensa. Els atacants es col·loquen a la primera base en fila, i els defensors es reparteixen pel camp excepte un que es col·loca a l’àrea del pitxi, davant de la fila, i d’allà no es podrà moure.

El pitxi saca o tira la pilota a la primera persona de la fila de l’equip atacant, i aquesta l’ha de picar amb la mà o el seu braç com si fos un bat de beisbol. Si no la toca 3 vegades seguides, s’elimina i ja no juga aquella ronda.

Si, en canvi, aconsegueix fer rebotar la pilota prou lluny i endavant, comença a córrer per passar per les bases en ordre, i si aconsegueix fer la volta sencera el seu equip guanya un punt.

L’equip que defensa, mentrestant, ha d’intentar agafar la pilota tant ràpid com pugui i fer-li arribar, passant-la, al pitxi. Quan rep la pilota, el pitxi crida: PITXI! i en aquell moment, si encara hi ha algun jugador de l’altre equip corrent (entre bases) s’elimina. Si el jugador atacant ja s’havia parat a una base quan això passa, està salvat i s’esperarà a què el següent jugador de seu equip colpegi la pilota per tornar a correr.

Per altra banda, si un defensor agafa la pilota al vol després que l’atacant l’hagi colpejat, s’elimina aquell jugador atacant, i també tots els jugadors que s’hagin mogut de la seva base en aquella jugada. Quan s’eliminen tots els jugadors atacants, els equips es canvien de papers i els defensors passen a atacar (posar-se en fila, i anar llençant i corrent i fent punts fins que els eliminin a tots).

PREPARACIÓ

Marcar les bases i l’àrea del pitxi.

A TENIR EN COMPTE

També s’hi pot jugar amb un bat de beisbol o semblant (i pel fet que la pilota és més gran que de costum ja serà més senzill que l’esport tradicional), o xutant-la amb el peu en comptes de picant-la amb el braç.

Material
  • Pilota tova
Desplaça cap amunt