Mocador de colors

FONT: AEiG Antoni Gaudí

Joc
20min
CiF, LliD, RiNG, PiC, Truc
Senzill [1]

Exterior
12 participants
1 dirigents

Activitat física, Treball en equip,

OBJECTIU

  • Passar-ho bé jugant en equip.
  • Treballar l’observació activa

EXPLICACIÓ

És un joc molt semblant al Mocador; es fan dos equips de la mateixa mida i cada equip es reparteix, entre els seus integrants, un número del 1 al número de membres de l’equip. Els equips es distribueixen en el camp igual que en el Mocador; cada equip es posa en línia, un al costat de l’altre, amb l’altre equip fent una línia oposada, davant seu, a uns 10-15 metres.

Entre els dos equips hi haurà cartolines de diferents colors escampades.

Hi haurà una persona, l’encarregada de guiar el joc, que per cada ronda dirà un número i un color. Les persones de cada equip que tinguin assignat aquell número hauran de sortir corrents a buscar el color i tornar al seu camp, sense que la persona de l’equip contrari les toqui. Si les toca, quedaran «atrapades» a la presó, que serà una zona entre els dos equips, i només es salvaran quan un membre del seu equip els toqui la mà durant el seu torn.

Guanyarà l’equip que més colors hagi aconseguit acumular al final del joc.

PREPARACIÓ

Fer els equips, repartir els números, fer les línies a banda i banda del camp i escampar les cartolines.

A TENIR EN COMPTE

També es pot jugar amb les cartolines cap per avall (i només una cara pintada) i afegir un component d’exploració i memorització al joc, doncs els jugadors hauran de donar més voltes sobre quin paper els cal aconseguir en cada moment. També es pot canviar l’element distintiu dels colors i en canvi jugar per formes, o paraules, o dibuixos d’animals, etc…

Material
  • Cartolines de colors
Desplaça cap amunt