Minijocs per videotrucada

FONT: AEiG Cardenal Lluch

Joc
1h
RiNG, PiC, Truc
Senzill [1]

Interior
24 participants
2 dirigents

Coneixença i cohesió, Individual, Petit grup, On-line

OBJECTIU

Aquesta activitat es va crear en època de Covid-19 i confinaments per fer cohesió de grup i entretenir-se durant aquells dies feixucs. Està pensada per ser un cau on-line purament lúdic fet a través de videotrucada.

Es tracta d’un conjunt de 6 minijocs adaptats al format on-line que es fan per equips i que són dirigits per una o més persones (caps i akeles). L’objectiu és obtenir punts com a equip, ja que el que en tingui més serà el guanyador.

EXPLICACIÓ

Per començar cal fer 4 equips, idealment de 6 persones, i que cada grup triï un representant per fer cada prova. Els 6 minijocs i la seva forma de puntuar són els següents:

1. TRIVIAL

És un petit qüestionari amb 6 preguntes de temàtiques diferents (entreteniment, geografia, història, literatura, ciència i esports). El dirigent s’inventa una pregunta i la llença a tots els grups a la vegada. El representant de trivial de cada grup té 10 segons per escriure la resposta en un full. Quan s’acaba el temps han d’ensenyar el què han escrit al full a la pantalla. Per cada pregunta encertada s’obté un punt.

Un exemple de pregunta: Geografia – A on està situada la “isla Mujeres”? (Mèxic). 

2. RAPIDESA

Aquest minijoc consisteix a ser el més ràpid a trobar l’objecte dictat pel dirigent. El dirigent dirà un objecte que es pugui tenir a casa (o al cau / a on sigui). Els representants de rapidesa de cada grup hauran de buscar l’objecte per on estiguin situats i ensenyar-lo a la càmera per aconseguir el punt.

Un exemple d’objecte: Una moneda d’un cèntim. 

3. MÚSICA

Aquest minijoc consisteix a tenir una bona oïda musical i descobrir de quina cançó es tracta. El dirigent posarà un tros de cançó (entre 3 i 5 segons) i els representants de música de cada grup, hauran d’apuntar en un full la cançó i l’artista o grup que la canta. Els representants tindran 20 segons per escriure les respostes en un full i ensenyar-ho a la càmera quan s’hagi acabat el temps. Si només s’encerta la cançó o el grup/cantant, el grup obtindrà mig punt. Si s’encerten les dues coses, s’aconseguirà un punt sencer.

Exemple de cançó: Els primers tres segons de “I want to break free” de Queen. 

4. MÍMICA

El representant de mímica cada grup haurà de ser el més àgil fent mímica i encertant l’interpretació dels altres companys. El dirigent dirà en privat alguna cosa a interpretar al representant (un objecte, animal…) i aquest haurà d’imitar-ho sense parlar; el representant d’un altre grup ho haurà d’endevinar. Així respectivament el grup 1 li fa al grup 2, el 2 al 3, el 3 al 4 i el 4 a l’1. Cada grup guanya 1 punt si encerta la mímica de l’altre grup i 1 punt si li encerten la seva mímica. Cada grup, per tant, pot obtenir fins a 2 punts en aquest minijoc.

Un exemple de mimica: un clauer. 

5. ZOOM SUPER 3

En aquest minijoc recordem la infància encertant sèries del club Super3. El dirigent prèviament haurà buscat imatges de sèries del Super3 i en capturà només un fragment. El dirigent compartirà pantalla amb tothom i els representants de zoom super3 de cada grup hauran d’escriure el nom de la sèrie en un full. Al cap de 15 segons hauran d’ensenyar les respostes a la pantalla. Aquells que ho hagin encertat obtindran 1 punt.

Un exemple: Les Espies de Veritat. 

6. MUTE

En aquest minijoc caldrà encertar el que et diguin els altres jugadors mutejats. El dirigent prèviament haurà dit una frase al representant de mute de cada grup. Cada representant haurà de dir la seva frase, però mutejat per tal que el representant del següent grup l’encerti. S’aplica el mateix ordre que la prova de mímica. La puntuació funciona igual que mímica. Es poden obtenir fins a 2 punts.

Un exemple: A la taula d’en Bernat, qui no hi és, no hi és comptat. 

PREPARACIÓ

Aquesta activitat requereix molt poca preparació i es pot fer gairebé instantània si hi ha dos dirigents que es van tornant per fer les proves mentre l’altre prepara la següent. També es pot portar una llista d’idees preparades amb antelació per fer-ho més dinàmic.

A TENIR EN COMPTE

Esperem que ho gaudiu tant com ho vam fer les TRUC del Cardenal Lluch 🙂

Material
  • Ordinars / telèfon per la videotrucada
  • Paper i bolígraf 
Desplaça cap amunt