Escacs gegants

FONT: Formiga Gestió Torn 2

Joc
15min
RiNG, PiC, Truc, Consell
Instantani [0]

Exterior
20 participants
2 dirigents

Coneixença i cohesió, Activitat física, Treball en equip, Sense material

OBJECTIU

Joc de córrer i atrapar l’equip contrari ambientat en els escacs. Cal treballar conjuntament per esbrinar quina peça representa cada jugador enemic i així poder eliminar el rei. Es fa molta cohesió al treballar en equip i tant corrent com pensant qui pot ser qui de les peces dels escacs.

EXPLICACIÓ

Es fan 2 equips i cada un d’ells es reparteix les peces dels escacs entre els seus jugadors: 4 peons, 2 torres, 2 cavalls, 2 alfils, 1 reina i 1 rei. Cada participant serà un element. Si hi ha més o menys participants, la distribució es pot adaptar segons convingui. 

Els dos equips se situen en files paral·leles, de manera que els jugadors quedaran mirant-se els uns amb els altres. L’objectiu del joc és descobrir qui és el rei de l’equip contrari i matar-lo.

El joc funciona per torns alternats entre equips. Per començar el torn, qualsevol persona de l’equip atacant surt de la fila i es dirigeix cap als jugadors de l’equip contrari. Aquests l’estaran esperant amb un dels braços estirat i la mà mirant cap amunt, com si volguessin rebre alguna cosa. La persona atacant ha de picar la mà de qui vulgui de l’equip contrari. La persona que li han picat la mà haurà de sortir corrent a atrapar l’atacant i la resta d’equip defensor l’ajudarà a atrapar-lo en funció del càrrec que tingui. Si la persona a qui li han picat la mà és…

  • … un peó: surt sol.
  • … una torre: també sortiran els peons.
  • … un cavall: també sortiran els peons i les torres.
  • … un alfil: també sortiran els peons, les torres i els cavalls.
  • … la reina: també sortiran els peons, les torres, els cavalls i els alfils
  • … el rei: sortirà tothom.

Quan l’atacant arriba amb el seu equip queda salvat/da. Però què passa si l’atrapen? Que aquesta persona queda eliminada.

Amb tot això, els jugadors s’han de fixar qui ajuda a qui i qui es queda a la línia sense córrer per esbrinar peces de l’equip contrari.

PREPARACIÓ

No cal preparació.

A TENIR EN COMPTE

És important que els jugadors entenguin molt bé el joc i estiguin al cas de tot; tant per poder trobant qui és cadascú, com per no donar senyals falsos a l’equip contrari.

Material
  • Sense material
Desplaça cap amunt