Cercles

FONT: Arxiu Farcell

Joc
20min
CiF, LliD, RiNG, PiC, Truc
Senzill [1]

Exterior
12 participants
1 dirigents

Activitat física, Treball en equip,

OBJECTIU

  • Treballar en equip
  • Millorar la coordinació i la punteria
  • Fomentar l’atenció

EXPLICACIÓ

Es dibuixa un cercle gran amb una obertura (o entrada) i al seu interior se’n fa un altre de més petit. Entre els cercles gran i el petit hi haurà un pilot d’objectes escampats.

Es fan dos equips. L’equip A es col·loca al voltant del cercle gran (per fora) i tindran les pilotes toves. La seva missió serà llençar les pilotes per tocar el membre de l’equip B que es trobi dins el cercle. L’equip B es col·locarà a l’obertura del cercle gran en fila índia i, quan la primera persona vulgui, entrarà al cercle (dins el gran però fora del xic) i haurà d’anar recollint els objectes i posant-los d’un en un dins el cercle petit tant ràpid com pugui. Quan l’equip A el toqui amb una pilota, quedarà eliminat. Aquella persona haurà de sortir del cercle i li tocarà entrar al següent jugador del seu equip.

Quan hagin aconseguit endreçar tots els objectes dins el cercle petit o bé quan s’han eliminat tots els jugadors, es fa canvi d’equip i de rols.

PREPARACIÓ

Delimitar els cercles, repartir els objectes entre tots dos i fer els grups, tot donant les pilotes a un i col·locant en fila índia l’altre.

A TENIR EN COMPTE

Cal ajustar el nombre de pilotes en joc (una, dues, tres…), els objectes a recollir i la mida dels cercles al nombre i edat de jugadors, i entre si.

També es pot adaptar la dificultat del joc fent entrar dos jugadors a la vegada, o buscant una funció als jugadors de l’equip A mentre el seu representant esquiva pilotes, com per exemple formar un tercer cercle que puguin resseguir tot intentant parar les pilotes que li vagin dirigides, etc.

Material
  • Guix, farina, fulards…
  • Pilotes, fulards, pinces…
  • Pilotes toves
Desplaça cap amunt