Bidi-badi-boo

FONT: Formiga Gestió Torn 2

Joc
15min
CiF, LliD, RiNG, PiC, Truc, Consell
Instantani [0]

Interior, Exterior
20 participants
1 dirigents

Coneixença i cohesió, Sense material

OBJECTIU

Es tracta d’un joc que treballa la concentració i l’atenció. En una rotllana, la persona del mig va llançant consignes i els jugadors han d’interpretar-les correctament i a temps. Requereix ser àgil i de reacció ràpida. És molt divertit, fa que treballis individualment i a la vegada en petit grup.

EXPLICACIÓ

Ens situem en rotllana, sense seure a terra, i al mig d’aquesta s’hi posa la persona que dinamitzarà el joc. La persona dinamitzadora anirà assenyalant a les participants (per ordre o de forma saltejada) i elles hauran de reaccionar ràpidament actuant d’una manera o d’una altra segons la consigna que la dinamitzadora llanci. A mesura que van passant les rondes es van explicant noves consignes per complicar la cosa. Al cap d’una estona de jugar, es pot introduir que quan un participant falla, o no reacciona a temps (10 segons per les consignes on s’ha d’actuar), s’elimina.

Les consignes que la persona del mig pot dir i el que el jugador assenyalat ha de fer són:

Inicials
  • Bidi-badi-boo:  el jugador ha de respondre “boo” alhora amb el/la dirigent.
  • Bidi:  no s’ha de respondre, ja que és una trampa.
Per complicar-ho
  • Elefant: el jugador ha de fer d’elefant: amb un braç fa la trompa i amb l’altre, el creua per sota per agafar-se el nas. Els de cada costat han de fer les orelles gegants amb els braços, de manera que queda un cap d’elefant amb les 3 persones. 
  • Aviador: el jugador ha de fer-se unes ulleres amb les mans/dits. Els del seu costat han de posar-se d’esquena a ell/ella, alçar un braç i posar l’altre cap avall per tal de fer les ales.
  • Bicicleta: el jugador ha de moure els braços i cames com si anés amb bicicleta. Els del teu costat han de fer de pedals (ajupint-se com si agafessin els peus del jugador, pedals i rodant).
  • Torradora: el jugador ha de fer salts, mentre els del seu costat es donen les mans de forma que queda saltant al mig del “cercle”.

PREPARACIÓ

No cal preparació.

A TENIR EN COMPTE

Tenir molta concentració! Es poden anar afegint ítems a les consignes, imaginació al poder! Inclús es poden llençar consignes sorpresa que els jugadors han d’interpretar a l’instant. Depenent de l’edat es pot adaptar el joc, amb el temps i les consignes.

Material
  • Sense material
Desplaça cap amunt