Bingo de coneixença

FONT: AEiG Cardenal Lluch

Joc, Dinàmica
30min
RiNG, PiC, Truc, Consell
Senzill [1]

Interior, Exterior
10 participants
0 dirigents

Coneixença i cohesió,

OBJECTIU

L’activitat busca promoure la coneixença i cohoesió dins d’un grup tot descobrint anècdotes, detalls i trets distintius de les seves integrants.

L’objectiu de la dinàmica és anar fent preguntes (individualment) a la gent per omplir una graella de bingo amb amb els noms de les persones que compleixen els requisits de cada casella.

EXPLICACIÓ

Es reparteix una cartilla de bingo com la de més avall a cada participant i aquests han d’aconseguir omplir cada casella amb el nom d’una persona del grup que compleixi aquella característica. La idea és que en format lliure i voltant per l’espai, tothom es faci preguntes entre uns i altres i descobreixi la informació necessària.

Es pot marcar com a objectiu que la primera persona que canti LÍNIA! (horitzontal) i BINGO! al completar una línia i tota la graella respectivament tindrà premi. Alternativament, es pot marcar un temps límit i que la finalitat sigui omplir tantes caselles com sigui possible dins el temps donat.

Per acabar, un cop finalitzada la fase d’omplir el bingo, es fa una passada casella per casella i es comenta qui la compleix (com si fos per corregir les repostes). Si es vol, es pot aprofundir més detalladament la història de cada casella i donar espai a la persona que la compleix per explicar-ne algun detall.

PREPARACIÓ

Personalitzar les cartilles amb temes rellevants pel grup amb el que es fa l’activitat i imprimir-les.

A TENIR EN COMPTE

Com a norma extra per promoure l’interacció i pujar una mica el nivell de dificultat, es pot limitar el número de vegades que una persona o nom pot apareixer dins la graella.

Material
  • Cartilles de bingo
  • Bolis
Desplaça cap amunt